Nationaal Militair Museum

Vandaag hield de landmacht een oefening bij het Nationaal Militair Museum in Soest. Aangezien ik nog lekker vakantie heb, besloot ik te gaan kijken. Van de oefening was, helaas, weinig te zien. Het gebeurde allemaal redelijk ver weg. Wel waren een tweetal helikopters goed te zien en die werden ook een paar keer ingezet. Aansluitend een bezoek gebracht aan het museum. Ik was reeds meerdere malen bij NMM geweest, maar dat was voor presentaties van Information Builders. Destijds nooit tijd gehad om het museum te bekijken. Nu dus gelukkig wel. Ik was erg onder de indruk. Niet alleen is er zeer ruime collectie aan wapens, vliegtuigen en voertuigen, maar ook heel veel mogelijkheden om interactief bezig te zijn en je te laten informeren. Onderaan deze post een video die ook in het museum werd afgespeeld, waarin Peter van Uhm, …, uitlegd waarom hij gekozen heeft om de wapens op te pakken. Ik vond dit een mooi verhaal.