Sarah @ Diakonessenhuis (Utrecht)

Afgelopen week had Sarah koorts en daarom is Ivonne afgelopen vrijdag met haar naar de huisarts geweest en aansluitend, omdat ze jonger is dan 6 maanden, werd ze doorgestuurd naar de Eerste Hulp. Daar is bloed afgenomen, urine onderzocht en zijn longfoto’s genomen. Het bloed gaf aan dat er sprake was van een ontsteking en dat was aanleiding om haar op te nemen in het ziekenhuis. Omdat op het kinderdagverblijf waterpokken zijn, ligt Sarah in een aparte kamer met een luchtsluis.

De ontsteking zit achter haar rechteroor en dus werd de KNO-arts erbij geroepen. Conclusie: Een ontsteking en dus antibiotica. Daarnaast buisjes om de ontsteking sneller te verhelpen. Zaterdagmorgen rond 10:00 uur werd Sarah opgehaald en mocht ik haar naar de operatiekamer brengen voor het plaatsen van buisjes in beide oren. De ingreep duurde ongeveer 10 minuten. Wachten op de arts met het personeel op de operatiekamer duurde iets langer… De rest van de zaterdag was Sarah erg onrustig, maar gelukkig tegen de avond begon ze weer zichzelf te worden en vannacht heeft ze zeer goed geslapen. Er kon vanmorgen zelfs weer een lach af voor ons.

Op maandag heeft de KNO-arts de status beoordeeld. De buisjes zijn geplaatst, de koorts is weg, de ontsteking is flink afgenomen en de artsen zijn erg tevreden over de voortgang. Genoeg redenen om ons naar huis te laten gaan met Sarah. Nog wel voor een week oordruppels en antibiotica mee gekregen, maar we mogen tenminste weer naar huis!